Over mij

Waarom?

Zonder beweging geen verandering! Steeds vaker zag ik dat de organisaties en de mensen die erin werkten moesten veranderen, bijvoorbeeld door de veranderende eisen vanuit de klanten of digitalisering. Veelomvattende veranderprogramma’s, trajecten werden opgetuigd, plannen geschreven, projecten ingericht. Een beperkte groep mensen waren er volop mee bezig. Maar de rest van de organisatie merkte daar weinig van en concentreerde zich op het dagelijks werk ‘running the business’.  Ik zag weinig echte beweging ontstaan in het dagelijkse werk en de manier waarop dat werd gedaan en zocht naar manieren om dat te doorbreken. Runmovechange is daaruit ontstaan.

Runmovechange staat voor daadwerkelijk bewegen.  Ik bied een andere invalshoek dan ‘plannen maken’ en ‘praten over’. Ik ondersteun je organisatie, team of medewerker om daadwerkelijk stappen te zetten die direct zichtbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Want ik geloof dat verandering ontstaat, door elke dag iets te doen wat daaraan bijdraagt.

Hoe?

Hoe ik dat doe? Door te starten met goed te luisteren wat je echt bezig houdt en wat je wilt bereiken, door te kijken wat er al  wel werkt en dat groter te maken, door interventies in te zetten die de mensen laten ervaren en voelen, door de mensen te betrekken om wie het gaat. Geen eindeloze praatsessies en plannenmakerij, maar praktisch aan de slag, zodat je direct verder kunt en die eerste stap kunt zetten.

Wie ben ik?

Ik heb ruim 20 jaar ervaring als professional op het snijvlak van HRM en organisatieontwikkeling. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige heb ik een scherp oog voor zowel mens als organisatie. Ik heb voornamelijk als adviseur gewerkt, waarin ik ook beleid maakte en meewerkte aan plannen. Met mijn resultaatgerichte stijl was dat vaak weinig bevredigend en vroeg ik mij vaak af: “ wanneer gaan we nu iets doen?”  De laatste jaren ben ik daarom zelf ook veel meer gaan doen: direct met de mensen in de organisatie aan de slag. Als trainer, procesbegeleider, coach. En wat mij opviel? De hoeveelheid energie bij mensen. Hoe graag mensen ook verandering willen en mee willen werken aan een andere toekomst. En dat gaf mij ook veel meer energie en voldoening. Uiteindelijk heb ik daarom de stap gezet om mij daar volledig op te richten.

Mijn energie kon ik wel altijd kwijt in het hardlopen. Inmiddels ben ik een hardloper. Lopen is voor mij zoveel meer dan het rennen alleen. De fysieke beweging brengt mij in balans, geeft mij signalen die ik met mijn hoofd niet voel en het geeft mij vrijheid. Inmiddels begeleid ik ook anderen in hun hardloopambities. En daarin zie ik hoe goed het werkt om met een droom of doel in het verschiet, gewoon te beginnen. Een marathon? Start met je eerste training! Ongemak? Negeer het niet, maar geef er aandacht aan. En hoe mooi het is als mensen ervaren dat ze meer kunnen dan ze denken en er meer mogelijk is dan ze hadden gedacht.

Ook die ervaring neem ik mee in Runmovechange. Run staat dus voor mijn passie voor  hardlopen, maar gaat ook over het evenwicht tussen de dagelijkse praktijk van alle dag ‘running the business’  en verandering  ‘change’.  Zonder beweging geen verandering!

Voor wie?

Dienstverlenende organisaties  overheidsorganisaties  organisaties van professionals  openbaar bestuur  overheid  onderwijs  gezondheidszorg  sport en recreatie  

Benieuwd wat Runmovechange
voor jouw organisatie kan betekenen?

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Bel mij terug

5 + 9 =