Groepen

Energieke teams presteren beter!

 

De rol van teams in organisaties wordt steeds groter. Ontwikkeling als Agile werken, scrum-teams, zelfsturing zijn niet meer weg te denken. Toch realiseren niet alle teams de gewenste prestaties en toegevoegde waarde voor hun klanten.

Het verschil? Energie! Energieke teams presteren beter. In mijn aanpak activeer ik teams, help ik teams beter te sturen op energie en talenten beter te benutten.

Activeren van teams

=

Het gevoel meer uit het team te kunnen halen?

=

Weten hoe de energie in het team kan toenemen?

=

Echt stappen zetten met je team?

In mijn aanpak help ik teams vitaler en energieker te worden, zodat zij met meer plezier prestaties kunnen leveren. Ik vervul hierin de rollen van trainer, coach of procesbegeleider.

Aanbod:

  • energie meten en activeren in een dagdeel
  • energiemanagement voor teams
  • zelf teams activeren: training leren faciliteren
  • procesbegeleiding

 

Het resultaat? Meer plezier, focus en effectievere samenwerking

Zelf teams activeren?: Training leren faciliteren

=

Hoe betrek ik mijn medewerkers tijdens het werkoverleg? 

=

Hoe zorg ik ervoor dat we samen plannen maken?

=

Kunnen we niet anders en effectiever vergaderen?

Deze training van 1,5 dag leert medewerkers en leidinggevenden hoe zij effectieve bijeenkomsten ontwerpen, een programma bouwen waarin aandacht is voor inhoud en gedrag en een grotere betrokkenheid en inbreng van de deelnemers ontstaat.

Het resultaat? Effectieve bijeenkomsten en meer betrokkenheid.

In deze training gaan de deelnemers direct aan de slag. Leren door te doen! Wij demonstreren een breed palet aan werkvormen die direct op de eigen casus kunnen worden toegepast. Deze training wordt uitgevoerd in samenwerking met De Veranderzaak.

Procesgeleiding

=

Een teamdag, bijeenkomst of het jaarplan bespreken?

=

Je weet wat je wilt bespreken, maar niet hoe?

=

Je wilt meer betrokkenheid bij het onderwerp? 

Je kunt mij inschakelen bij het vormgeven van de dag of bijeenkomst. Samen maken we een ontwerp waarin alle aspecten aan bod komen: het gewenste resultaat, de onderwerpen die aan bod komen, de deelnemers en de locatie. Dit is het vertrekpunt om het programma te bouwen. De werkvormen worden afgestemd op het doel dat je wilt bereiken. Zowel op inhoud als op gedrag. Niet alleen tijdens de bijeenkomst maar ook daarna! Zodat het niet bij een eenmalige actie blijft.

Het resultaat? Samen realiseren wij de gewenste opbrengst.

Ik kan de dag begeleiden of jou ondersteunen om het zelf te doen. 

De afgelopen drie jaar heb ik als leidinggevende maar ook in diverse projecten met Marleen samengewerkt. Marleen heeft goed zicht op wat een organisatie nodig heeft en van haar vraagt en vraagt door tot ze genoeg informatie heeft om een vraagstuk te kunnen aanpakken. Mensen die met haar samenwerkten zijn zonder uitzondering enthousiast. Marleen heeft een hoop talenten. Wat ik erg in haar bewonder is haar talent voor faciliteren procesbegeleiding. Marleen ziet wat er in een groep speelt, weet de mensen mee te nemen maar durft ook te interveniëren als dat nodig. Dit heeft mij als projectleider erg geholpen. 

Adeline Hoevenaar

Hoofd bedrijfsvoering

Energie meten en activeren in teams

=

Inzicht in relatie tussen energie, prestatie en gedrag

=

Meer regie op energie

=

Als team zelf aan de slag met gewenste verandering

Voor het meten en activeren van energie in teams werk ik als trainer voor Energyfinder

Het resultaat? Eigen regie en gerichte verandering.

Marleen heeft een aantal intervisiesessies begeleid waar ik aan deelnam. Dat doet zij heel kundig: rustig, met grote betrokkenheid. Ze geeft alle ruimte voor het gesprek, houdt ondertussen goed de hoofdlijn in de gaten, stuurt waar nodig bij en zorgt dat de bijeenkomst een duidelijke kop en staart heeft waarbij recht is gedaan aan de inbreng en behoefte van alle deelnemers. En dat op een heel prettige manier!

Marieke Kolk

Beleidsmedewerker HRM&OO Raad voor de rechtspraak

Benieuwd wat Runmovechange
voor jouw organisatie kan betekenen?

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Bel mij terug

8 + 8 =